Welke maat moet ik kiezen?

Broemie Klein
Broemie Klein is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 1 jaar. Zelfs als ze nog niet helemaal goed kunnen lopen maar wel goed kunnen zitten kunnen ze soms al, heel trots, rijden op de Broemie Klein! Vanaf een binnenbeenlengte van ca 26 centimeter kunnen ze met hun voeten op de grond.

Gemiddeld hebben kinderen tot en met 2 jaar plezier van de Broemie Klein. Al zijn er kinderen die er met vier jaar nog graag een ritje op maken! Dit is gelukkig geen probleem omdat de Broemie reuze sterk is en ook veel oudere kinderen er probleemloos op kunnen rijden.

Broemie Groot
Heeft je kind een binnenbeenlengte van 31 centimer of meer? Dan kan je ook een Broemie Groot kopen. Je kind is dan groot genoeg om zich daarop goed af te kunnen zetten. Als je de binnenbeenlengte niet weet en/of kan meten is een richtlijn dat een kind voor een Broemie Groot langer dan 85 centimeter moet zijn voor een Broemie Groot.

Kinderen hebben meestal tot een jaar of 4 plezier van de Broemie Groot. Maar ook hier geldt dat kinderen het soms nog veel langer leuk vinden om een ritje op de Broemie te maken. Dit kan zonder problemen omdat de Broemie erg stevig is

Je kan hier meer informatie vinden over de exacte maten van de Broemie Groot en Broemie Klein.

Hoe meet ik de binnenbeenlengte van mijn kind?
Een goede manier om de binnenbeenlengte op te meten is als volgt:
1. Laat je kind op sokken of blote voeten tegen een muur staan;
2. Schuif een boek voorzichtig tussen de benen langzaam tegen de muur omhoog tot het kruis;
3. Vraag je kind weg te gaan van de muur terwijl je het boek tegen de muur houdt;
4. Meet de afstand tussen de bovenkant van het boek en de vloer: dit is de binnenbeenlengte van je kind.

Als je kind nog heel jong en/of beweeglijk is kan je ook overwegen om het binnenbeen op te meten als hij of zij slaapt.